fredag 11 januari 2008

Kommunalvalsåret har börjat!

Vi skriver 2008. Det är svårt att tro att tiden gått så fort, att det redan är 3,5 år sedan kommunalvalet. Trots att jag var "bara" första suppleant de två första åren känns det inte så, eftersom det nästan varje gång erbjöds möjlighet att ersätta någon av de ordinarie. När Eva Biaudet sedan lämnade fullmäktige och jag blev ordinarie var övergången följaktligen "mjuk".

I samma veva blev jag erbjuden jobbet som Stefan Wallins statssekreterare och nappade. Först på miljöministeriet 4 månader och efter riksdagsvalet och regeringsbildningen till Undervisningsministeriet. Båda har varit oerhört intressanta - miljöpolitik kan inte lämna någon sunt tänkande människa kall och kultur-, idrotts- och ungdomsfrågor är sådant som ger tillvaron innehåll och mening.

Nu närmar sig kommunalvalet och det gäller att blicka både bakåt och framåt. Vad har engagerat, vad har man lyckats med? Vilka är utmaningarna för Helsingfors? I takt med att valet närmar sig skall bloggskrivandet bli mera regelbundet. Jag har märkt att tankarna löper och ideerna föds bäst när man skriver! Följ med och kommentera!

Inga kommentarer: